ua en ru

На 300 вакансій у судах подано 6 тис. заяв, - голова спецкомісії

Голова Тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик заявив, що на 300 вакансій у судах подано близько 6 тис. заяв.

Голова Тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик заявив, що на 300 вакансій у судах подано близько 6 тис. заяв. Про це Мойсик заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Резерв кандидатів величезний і, на жаль, він не зменшується. Якщо порівняти, на 300 вакансій у судах для першого призначення було подано близько 6 тис. заяв. Є з кого вибирати", - сказав Мойсик.

При цьому він зазначив, що при відборі кандидатів на посади суддів в даний час існують проблеми.

"Але є проблема в системі відбору кандидатів на посади суддів. Ми читаємо про жахливі випадки корупції при призначенні на посади. Суддями в основному ставали діти суддів, прокурорів, депутатів. Тобто різні суспільні категорії мають неоднакові можливості для заняття посади. А це найнебезпечніше. Той, хто прийшов таким шляхом в крісло судді, намагається таким же незаконним чином і використовувати пост. Такий собі порочне коло. Тому систему потрібно докорінно реформувати", - заявив Мойсик.