ua en ru

Н.Саркозі запросив В.Януковича до Франції.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко 24 лютого прийняв Державного секретаря Франції з європейських справ П'єра Леллуша, що очолює делегацію Французької Республіки на інавгурації новообраного Президента України, повідомляє МЗС України. П.Леллуш передав листа Президента Франції Ніколя Саркозі до новообраного Президента України Віктора Януковича, в якому Н.Саркозі висловив готовність Франції сприяти нашій державі в європейській інтеграції, а також наголосив на важливості політичної стабільності в Україні як передумові для політичних та соціально-економічних реформ, і запросив Президента України відвідати Францію з офіційним візитом ближчим часом.

Було обговорено також місце України в новій архітектурі європейської безпеки, включно з наданням нашій державі відповідних гарантій у розвиток Будапештського меморандуму 1994 р.

Згаданий меморандум передбачає зобов'язання трьох ядерних держав - США, Сполученого Королівства та Росії - поважати та гарантувати безпеку й територіальну цілісність України в обмін на відмову української держави від своєї ядерної зброї.