ua en ru

М.Томенко: У ВР 4 лютого буде викликано Д.Табачника

У Верховну Раду (ВР) України 4 лютого 2011 р. буде викликано міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Про це під час брифінгу повідомив віце-спікер ВР Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Парламент повинен викликати міністра освіти. Ми повинні почути, що чекає школярів у наступному навчальному році...я буду наполягати, щоб 4 лютого, а 1 лютого відкривається нова сесія, щоб ми у п'ятницю (4 лютого) заслухали міністра освіти і науки, щоб він пояснив, якою буде державна політика у сфері освіти", - заявив М.Томенко.
Зі слів М.Томенка, на даний момент у сферу освіти "повернулась корупція...зокрема у сферу державного замовлення...ми бачимо, як продовжується зачистка ректорів...а якщо буде прийнята нова версія закону про освіту, то вищі навчальні заклади стануть підрозділами Міністерства освіти, де вже не буде незалежних ректорів та студентів".

Нагадаємо, вчора, 10 січня, повідомлялось, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України у 2011 р. на 42% скорочує державне замовлення при вступі до вузів на основі повної загальної середньої освіти в порівнянні з 2010 р.