ua en ru

М.Присяжнюк: Мінагрополітики рекомендує відмінити квотування експорту кукурудзи

За результатами аналізу фахівців Міністерства аграрної політики та продовольства України, до кінця 2010-2011 маркетингового року є залишки у розмірі 2 млн тонн кукурудзи, що дозволить відмінити її квотування вже найближчим часом. Про це заявив міністр агрополітики та продовольства Миколя Присяжнюк, повідомляє прес-служба міністерства.
"Проаналізувавши баланс запасів зернових, Міністерство аграрної політики та продовольства України ухвалило колегіальне рішення рекомендувати Кабінету міністрів України скасувати квоти на експорт кукурудзи. До кінця маркетингового року маємо залишки у розмірі 2 млн тонн кукурудзи. Квотування експорту решти зернових планується відмінити після завершення весняно-польових робіт і посівної кампанії - з 1 липня", - повідомив М.Присяжнюк.
Він зазначив, що у 2011 р. площі під посіви кукурудзи збільшено до 3,1 млн га, всієї зернової групи - до 15,5 млн га.
При цьому М.Присяжнюк підкреслив, що Мінагрополітики "досягнуто домовленості з Американською торгівельною палатою і Європейською бізнес асоціацією щодо узгоджених правил торгівлі зерновими на міжнародному ринку з урахуванням національних інтересів та потреб у забезпеченні продовольчої безпеки".