ua en ru

М.Мельниченко заявив про намір ставити питання Л.Кучмі під час проведення очної ставки

Колишній офіцер Управління державної охорони України Микола Мельниченко заявив, що має намір ставити питання екс-Президенту України Леоніду Кучмі під час проведення очної ставки з ним. Про це він заявив перед візитом до Генпрокуратури України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я маю процесуальне право ставити Кучмі питання, і він процесуально зобов'язаний на них відповідати... Я підготовив деякі питання, і перше питання, яке я йому задам: Чи просив він Президента Росії Путіна врегулювати безбешенного Мельниченка, щоб з ним домовитися, щоб Мельниченко не давав свідчень і не передавав записів у прокуратуру... Які умови він (Л.Кучма) пропонував Мельниченку заради того, щоб він (Л.Кучма) не відповідав за злочини, які скоював, і що він (Л.Кучма) хотів від мене", - заявив М.Мельниченко.

Також він додав, якщо в найближчі хвилини Л.Кучма вийде з слідчого управлення, це означатиме , що він скористався статтею 63 Конституції і відмовився давати свідчення проти себе, і відмовився від очної ставки.

Відповідаючи на питання, чи є його записи ключовими у доказі вини Леоніда Кучми, М.Мельниченко зазначив: "Це - до слідства".

Також колишній офіцер Управління державної охорони України повідомив, що звернувся до СБУ з проханням посилити його охорону. "Я б хотів офіційно звернутися до СБУ: "Будь-ласка, посильте мою охорону. Візьміть під контроль орлів Кучми... Необхідно зробити, щоб я дожив до суду", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи отримував він останнім часом погрози на свою адресу ,М.Мельниченко сказав: "Я бачу тенденцію".
Зазначимо, що перед візитом до ГПУ між майором М.Мельниченко і співробітником Управління Державної охорони Євгеном Астат'євом, виникла дискусія з приводу позиції М.Мельниченка.