ua en ru

Н.Королевська: Підвищення соцстандартів призвело до збільшення заборгованості по зарплаті

Підвищення соціальних стандартів призвело до збільшення заборгованості по заробітній платі. Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, повідомляє її прес-служба.

За словами Н.Королевської, спостерігається пряма залежність зростання заборгованості по заробітній платі від підвищення соціальних стандартів. "Так, квітневе підвищення мінімальної заробітної плати на 1,7% призвело до зростання заборгованості з квітня по липень на 4,5%. Подібна динаміка свідчить про те, що державний бюджет не витримує навіть такого незначного навантаження, як підвищення "мінімалки" на 15 грн", - заявила Н.Королевська.

"Перед виборами Партія регіонів наполягала на підвищенні зарплат. Проте виправдалися найгірші очікування: незначне підвищення соцстандартів вивело з ладу бюджетний механізм соціальних виплат. Подальше підвищення соцстандартів ще більше збільшить обсяги заборгованостей по виплаті в найближчі 1,5-2 місяці, створивши лавиноподібний ефект", - підкреслила вона.