ua en ru

Н.Королевська: Ідея нацпроектів може спрацювати за умови, що буде створений сприятливий інвестклімат для всіх підприємців

Ідея нацпроектів може спрацювати, лише за умови, що буде створено сприятливий інвестиційний клімат не тільки для окремих проектів, а для всіх підприємців. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська на "Першому національному телеканалі", передає її прес-служба.
Коментуючи презентацію національних проектів, голова комітету ВР зазначила, що ця ідея працює в багатьох країнах. «Ми повинні розуміти, що національний проект - це Україна і всі люди, які живуть в нашій країні. Якщо ця ідея буде реалізована, якщо бюджетні гроші будуть витрачені на те, щоб залучити сотні мільйонів інвестицій - тоді вона буде вдалою, - вважає Н.Королевська. - Якщо ці гроші будуть витрачені на проїдання, інвестор не прийде і проект не реалізується - тоді це буде чергова ганьба нинішньої влади».
«На жаль, з одного боку влада наполягає на ухваленні Податкового кодексу, який погіршує інвестиційну привабливість країни, знищує малий та середній бізнес, погіршує бізнес-клімат, і паралельно пропонує ексклюзивні умови для окремих проектів. Це неправильно. Похід, повинен бути для всіх однаковим. Нам потрібно побудувати дійсно ринкову економіку, в якій кожен суб'єкт підприємницької діяльності буде відчувати себе в рівних умовах», - сказала вона.