ua en ru

М.Голомша: Ліквідація військових прокуратур невиправдана і необґрунтована

Військовий прокурор Центрального регіону Микола Голомша виступає проти ліквідації інституту військової прокуратури. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Генеральним прокурором поставлено питання дослідження цієї теми, оскільки військову прокуратуру не можна прирівняти до транспортної прокуратури. Це є об'єкт стратегічного значення оборонного відомства держави...В січні буде...розглядатися ефективність роботи військових прокуратур в цілому. Не можна сказати, що військові прокуратури не потрібні суспільству... Ми проти ліквідації, оскільки вона невиправдана і необґрунтована", - заявив М.Голомша.
Він додав, що військові прокуратури працюють за екстериторіальним принципом і в разі ліквідації буде складно здійснювати прокурорський нагляд за рядом державних інституцій, таких як Збройні сили України (ЗСУ), прикордонниками, Службою зовнішньої розвідки та Головним управлінням розвідки.
Нагадаємо, що ідея ліквідації військових прокуратур була висунута в рамках загального реформування кримінальної юстиції.