ua en ru

М.Азаров: Затримка фінансування на розвиток АПК пов'язана з незадовільною роботою Мінагрополітики

Прем'єр-міністр України Микола Азаров незадоволений роботою Міністерства аграрної політики і продовольства. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерству (аграрної політики) потрібно оперативно маневрувати ресурсами, щоб допомога, яку надає уряд доходила до кожного виробника. Я хочу підкреслити, що фінансове забезпечення агропромислового комплексу (АПК) поточного року як ніколи повне, тому якщо така увага і ретельність з боку уряду не втілиться в відповідні результати АПК, ми будемо без вагань змінювати відповідних керівників", - сказав М.Азаров.
Прем'єр-міністр повідомив, що станом на 22 квітня з Державного бюджету Мінагрополітики перераховано 3,1 млрд грн. "Це майже у два раза більше порівняно аналогічним періодом минулого року... Мінагрополітики вкрай повільно розробляє паспорти бюджетних програм, мляво проводить роботу комісій, які повинні визначати отримувачів державної підтримки. Як наслідок, до цього часу гальмується фінансування програм здешевлення кредитів, відшкодування вартості будівництва і реконструкції тваринницьких комплексів, надання кредитів фермерським господарствам... Крім цього, досі не розпочато перерахування коштів за державною програмою підтримки розвитку тваринництва", - зазначив М.Азаров.