ua en ru

М.Азаров наполягає на звільненні чиновників, що перешкоджають спрощеними процедурами здійснення економічної діяльності

Прем'єр-міністр Микола Азаров не задоволений діями чиновників, які, за його словами, перешкоджають виконанню рішень уряду, які приймає уряд на своїх засіданнях для стимулювання бізнесу. Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр, передає кореспондент РБК-Україна.
"Головна перешкода - розрив між тими рішеннями, які уряд вживає для стимулювання бізнесу і між тим, що на практиці роблять чиновники. Тільки один приклад: Міністерство аграрної політики надсилає підприємству, внесеному до списку стратегічно важливих інвестиційних проектів, лист з проханням до 15 числа кожного місяця надавати інформацію про стан реалізації проекту, проблеми і пропозиції щодо їх вирішення. І не просто так, а за формою, яка затверджена Мінекономіки. І в той же час кілька місяців цей же інвестор оббиває пороги Мінагрополітики, щоб законно переоформити ліцензію на торгівлю пестицидами і агрохімікатами... З початку року чиновники посилаються то на відсутність якихось міфічних вказівок, то на відсутність якоїсь комісії... З початку року уряд гарантує інвесторам підтримку і захист їх законних інтересів. А чиновники своїми діями ці гарантії скасовують",- сказав М.Азаров.
Прем'єр-міністр підкреслив, що "Мінагрополітики практично вибило з весняно-польових робіт компанію, яка забезпечує селян засобами захисту рослин... Абсолютно очевидно, що така ситуація є неприйнятною, і зрозуміло, що стосується це не тільки Мінагрополітики". М.Азаров звернувся до міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з проханням звільнити відповідного чиновника з займаної посади.
За словами М.Азарова, якщо у тій чи іншій компанії є законне право на отримання ліцензій або дозволу, компанія або людина повинні їх отримати без будь-яких додаткових умов. "Вимагаю від усіх членів уряду, щоб сьогодні ж до всіх керівників, які відповідають за видачу сертифікатів, дозволів чи ліцензій... було доведено, що ніякі пояснення щодо причин затримки і затягування з видачею дозволів не приймаються. Відмова без законної підстави - грубе порушення законодавства, яке тягне звільнення чиновника", - зазначив М.Азаров.
Прем'єр-міністр доручив міністерствам доповісти про те, що було зроблено для спрощення дозвільних процедур здійснення економічної діяльності.