ua en ru

М.Азаров: Місія МВФ поставилася з розумінням до поетапної реалізації пенсійної реформи

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) поставилася з розумінням до ініціативи Кабінету міністрів України щодо поетапної реалізації пенсійної реформи і підвищення тарифів (ЖКГ на 50%). Про це журналістам у ході відвідування підприємств "Інком" і Datagroup заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вони (місія МВФ) з розумінням прийняли мої доводи з приводу поетапної реалізації зазначених у літньому меморандумі цілей з приводу тарифів, у тому числі поетапної реалізації пенсійної реформи. Я думаю, що той компроміс, який у нас досягнуто в ході переговорів, дозволить нам менш болісно для наших людей, проходити необхідний етап реформування всієї системи ціноутворення та тарифоутворення", - заявив М.Азаров.
При цьому він зазначив, що місія МВФ погодилася з пропозицією Кабміну про збереження всіх заходів соціального захисту після можливого підвищення тарифів.
Також М.Азаров прогнозує, що в найближчі дні МВФ підготує прес-реліз про результати переговорів з Кабміном.
"По більшості параметрів ми досягли розуміння того, що програма виконується, як місія відзначила, успішно", - зазначив М.Азаров.
Нагадаємо, раніше сьогодні М.Азаров повідомив, що уряду і представникам місії МВФ вдалося досягти компроміс по більшості пунктів проекту меморандуму про економічну і фінансову політику уряду України, який полягає в рамках чергового перегляду програми співпраці України і МВФ.