ua en ru

М.Азаров: Місцеві органи влади до осені повинні розібратися з підвищенням орендою плати на ринках

Місцеві органи влади до осені повинні розібратися з підвищенням орендою плати на ринках. Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив на початку засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Треба спитати у господарів базарів, чому уряд пішов назустріч торговцям, і скасував ринковий збір, а вони в рази підвищили орендну плату. Скористалися моментом. Це - справа місцевої влади: переконливо запитати. І я ставлю завдання головам місцевих адміністрацій до осені вирішити це питання у кожному районі без винятку, а міністру агропромислової політики Миколі Присяжнюку доручаю скоординувати і контролювати цю програму, допомагати, де необхідно", - підкреслив М.Азаров.
Він зазначив, що голови місцевих адміністрацій зобов'язані забезпечити цінову стабільність на продукти харчування, і "вони зобов'язані знаходити такі рішення і ресурси, які гарантую рішення цієї проблеми".
Крім того, прем'єр-міністр висловив думку, що оптові сільськогосподарські ринки вже з осені 2011 р. повністю закриють проблему поставок продуктів в міста-мільйонники.
Нагадаємо, раніше голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк заявив, що Київська облдержадміністрація має намір переглянути ціну оренди місця для підприємців на ринках області.