ua en ru

Мюнхенська конференція: Лавров заявив про продовження холодної війни в головах західних політиків

Мюнхенська конференція: Лавров заявив про продовження холодної війни в головах західних політиків Фото: Сергій Лавров виступив на Мюнхенській конференції-2017

Лавров заявив, що НАТО "так і залишився інститутом холодної війни"

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про продовження холодної війни в головах політиків Євросоюзу і США. Про це Лавров заявив у ході виступу на Мюнхенській конференції-2017, повідомляє "Інтерфакс".

За словами Лаврова, про продовження холодної війни свідчать виступи західних політиків на Мюнхенській конференції-2017.

"Кажуть, що війни починаються в головах людей, там же, вони, за логікою, повинні закінчуватися. Однак з холодною війною цього поки не відбулося, якщо судити, зокрема, за деякими виступами політиків в Європі і в США, в тому числі, і за заявами, які прозвучали вчора і сьогодні на початку нашої конференції", - сказав Лавров.

Крім того, Лавров заявив, що НАТО "так і залишився інститутом холодної війни". Також Лавров зазначив, що Москва хотіла б прагматизму і взаємної поваги у стосунках з Вашингтоном.

"Яких відносин ми хочемо з США? Відносин прагматизму, взаємної поваги, усвідомлення особливої відповідальності за глобальну стабільність", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході виступу на Мюнхенській конференції-2017 Лавров заявив, що доброзичливість по відношенню до сусідів завжди була метою політики Російської Федерації.