ua en ru

У Мюнхені десятки тисяч німців вийшли на демонстрацію проти расизму

У Мюнхені десятки тисяч німців вийшли на демонстрацію проти расизму Фото: демонстрація в Мюнхені (facebook.com/archynetycom)

За даними поліції, в акції бере участь 21 тис. осіб

У середу, 3 жовтня, в Мюнхені тисячі людей вийшли на демонстрацію проти расизму та обмеження цивільних прав. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Sueddeutsche Zeitung.

Як повідомляє видання, демонстрація проходить під гаслом "Час прийшов - разом проти політики страху" і спрямована проти розширення прав поліції і розвороту вправо політики Баварії. Серед організаторів акції - майже 70 організацій: партій, профспілок, релігійних груп і асоціацій.

"Ми хочемо показати, що поділ суспільства, виключно популістський тон у міграційній політиці та постійні наклепи на біженців є неприйнятними", - сказав Міккі Венгац з організації "Мюнхен кольоровий".

За даними поліції, в акції бере участь 21 тисяча осіб. Організатори заявляють про не менше 40 тисяч. Демонстрація проходить мирно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в німецькому місті Гамбург 29 вересня 2018 відбулася багатотисячна акція проти расизму під назвою United Against Racism ("Разом проти расизму").

В акціях взяло участь близько 450 організацій та громадських ініціатив. Поліція повідомляє, що захід пройшов мирно. Організатори заявили, що в акції взяли участь близько 35 тис. людей, проте правоохоронці назвали цифру в 20 тисяч.