ua en ru

Мюллер допитує російських олігархів

Мюллер допитує російських олігархів Фото: спецпрокурор США Роберт Мюллер (The White House)

Двох російських олігархів допитували на предмет фінансування передвиборної кампанії Трампа

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання РФ в американські вибори, перевіряє російських олігархів на предмет фінансування передвиборної кампанії Трампа. Про це інформує СNN.

Команда Роберта Мюллера допитала російських олігархів, які подорожували по США. Одного з них затримали в аеропорту і обшукали його електронні пристрої, коли його приватний літак приземлився в аеропорту Нью-Йорка.

За словами джерела, другий російський олігарх був зупинений під час недавньої поїздки в США, хоча неясно, чи був обшуканий.

Команда Мюллера також зробила неофіційний добровільний документ і запит на інтерв'ю третього російського олігарха, однак він нещодавно не бував в США.

За словами джерела, в минулому році команда Мюллера запитала деяких свідків, чи знають вони про росіян, які прямо або побічно фінансували кампанію Трампа.

"Ці допити свідчать про те, що Мюллер активізував свою увагу на потенційному потоці грошей з Росії на вибори в США в рамках свого розслідування про втручання РФ у президентські вибори 2016 року", - йдеться в повідомленні.

"Ще один напрямок розслідування Мюллера - перевірка можливого використання Росією підставних американських громадян, які були прикриттям для фінансування кампанії Трампа", - повідомило джерело.

Нагадаємо, США планують ввести нові санкції проти російських олігархів.