ua en ru

У М'янмі ісламські бойовики напали на поліцію, загинули 12 людей

У М'янмі ісламські бойовики напали на поліцію, загинули 12 людей Фото: бойовики

Ісламські бойовики в М'янмі атакували блокпости поліції

У М'янмі ісламські бойовики напали на блокпости поліції, загинули щонайменше 12 осіб. Про це повідомляє AP, посилаючись на повідомлення правоохоронних органів.

"Мусульманські бойовики, озброєні вогнепальною зброєю і мачете, напали на сили безпеки М'янми на кількох поліцейських і прикордонних заставах. Досі в цих зіткненнях підтверджено 12 смертей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, напади почалися після опівночі через кілька годин після того, як Консультативна комісія штату Ракхайн на чолі з екс-генсеком ООН Кофі Аннаном представила свій звіт, рекомендуючий уряду США вжити заходів щодо прискорення економічного розвитку і соціальної справедливості в Ракхайне, щоб вирішити конфлікт між мусульманами-рохінджа і буддистами-бірманцями в штаті Ракхайн

Так, місцева поліція заявила, що одночасні атаки сталися на принаймні 26 блокпостів поліції, прикордонної поліції та сил безпеки в північній частині Ракхайна. Наголошується, що 5 поліцейських і 7 бойовиків були вбиті, і втрати досі підраховуються.

"Понад 150 ісламських бойовиків оточили наш форпост з мачете і гарматами", - заявив співробітник поліції прикордонної охорони села Таунг Пасу Хтун Найнг.

Зазначимо, рохінджа давно зіткнулася з серйозною дискримінацією в буддійській більшості М'янми і стала об'єктом спільного для всіх громад насильства в 2012 годую Тоді були вбиті сотні людей, а близько 140 тис. осіб - переважно рохінджа були змушені тікати зі своїх будинків у табори для переселенців, де більшість залишилося.

За даними ООН, лише з жовтня минулого року більше 80 тис. рохінджа втекли в сусідній Бангладеш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Роттердамі (Нідерланди) поліція відмінила концерт американської групи Allah-Las через загрозу терористичної атаки.