ua en ru

Ми повинні реалізувати європейський підхід до людей з обмеженими можливостями, - Кличко

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко вважає, що інфраструктура Києва та комфортність проживання у Києві мають бути однаково зручними для дітей, пенсіонерів, інвалідів та всіх інших киян. Про нові підходи до соціальної політики, продиктовані часом, він розповів під час зустрічі з представниками Спілки жінок м. Києва, а також товариств УТОГ і УТОС та ГО "Центр реабілітації інвалідів-спинальників "Відродження АРС".

"Сьогодні життя для кожного українця складне, а для людей з обмеженими можливостями - якщо втрачений зір, слух чи можливість пересування - воно складніше в рази. Я знаю досвід європейських країн щодо інфраструктури міст, в яких створені всі умови для життя людей з інвалідністю. Якщо ми хочемо будувати сучасну державу і сучасне місто, ми повинні реалізовувати європейські принципи і підходи по відношенню до людей з обмеженими можливостями. Громадський транспорт, прибудинкові території, під'їзди, магазини, державні установи та офіси - уся інфраструктура міста має бути однаково зручною для пенсіонерів, інвалідів, усіх інших киян", - зазначив Кличко.

Також кандидат на посаду мера Києва Віталій Кличко висловився за створення умов для навчання, працевлаштування та дозвілля людей з обмеженими можливостями, і за розширення мережі установ, в яких люди, що потребують соціального захисту, могли б отримати необхідні послуги та допомогу.

"Необхідно ліквідувати дефіцит установ для тимчасового перебування людей з обмеженими можливостями. Зокрема, матері, в яких є діти-інваліди, повинні мати можливість залишити дитину в спеціальному дитячому закладі й бути впевненими, що, поки батьки заробляють гроші, дитина буде під наглядом вихователя та медичного працівника. І плата за перебування в таких закладах повинна бути посильною для людей з невеликими статками", - відзначив Кличко.

Він також підкреслив, що для вирішення проблем, зокрема людей з інвалідністю, потрібні насамперед кошти. Тож першочергове завдання - наповнити бюджет столиці. А для цього - зламати корупційні схеми та створити комфортне середовище для розвитку бізнесу. "Реформи почнуться з Києва. Ми повинні показати приклад іншим містам", - наголосив лідер "Удару".

Як повідомлялося, раніше лідер партії "Удар" висловився проти скорочення кількості працівників соціальних служб Києва.

"У столиці сотні тисяч людей з обмеженими можливостями, ветеранів, одиноких пенсіонерів, з якими працюють соціальні працівники або яким може знадобитися їх допомога. Залишати людей без захисту в такий складний період неправильно. Скорочення потрібно проводити за рахунок кабінетних бюрократів", - заявив Кличко.