ua en ru

МВФ прогнозує стабільне зростання глобальної економіки

МВФ прогнозує стабільне зростання глобальної економіки Фото: МВФ (flickr.com/Jamille Wilson)

Прогнози глобального зростання на 2018 і 2019 роки були переглянуті в бік підвищення

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) прогнозують стабільне зростання глобальної економіки на 2018 і 2019 роки. Про це свідчать дані Огляду світової економіки, повідомляється на сайті МВФ.

"Глобальна економічна активність продовжує зміцнюватися. За оцінками, обсяг виробництва у світі до 2017 року зросте на 3,7 %, що на 0,1 процентного пункту вище, ніж прогнозувалося восени, і на 0,5% вище, ніж в 2016 році. Зростання продажів було широко розповсюджено і в Європі і Азії спостерігалися значні сюрпризи. Прогнози глобального зростання на 2018 і 2019 роки були переглянуті у бік підвищення на 0,2 процентних пункти до 3,9%", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, перегляд відображає збільшення темпів глобального зростання і очікуваний вплив нещодавно схвалених змін податкової політики США.

"Ризики для глобального прогнозу зростання в найближчому майбутньому виглядають в цілому збалансованими, але в середньостроковій перспективі вони залишаються спрямованими в бік зниження", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що нинішній циклічний підйом забезпечує ідеальну можливість для реформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) сподівається на коригування Україною законопроекту про антикорупційний суд.