ua en ru

МВФ сподівається на коригування Україною законопроекту про антикорупційний суд

МВФ сподівається на коригування Україною законопроекту про антикорупційний суд Фото: МВФ (flickr.com/Jamille Wilson)

У МВФ сподіваються, що законопроект буде доопрацьовано між читаннями в парламенті

Міжнародний валютний фонд (МВФ) сподівається на коригування Україною законопроекту про антикорупційний суд. Про це на брифінгу заявив прес-секретар МВФ Джеррі Райс.

Так, за словами Райса, окремі положення законопроекту про антикорупційний суд невідповідають зобов'язанням України у рамках програми EFF та рекомендаціям Венеціанської комісії.

"Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьовано між читаннями в українському парламенті", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше народний депутат від БПП, представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко повідомляла, що президентський законопроект про антикорупційний суд буде "в тій чи іншій мірі" змінений.

"Щодо закону про антикорупційний суд. Наступну сесію ми розпочнемо з включення його до порядку денного. Далі розпочнеться серйозна робота депутатського корпусу... Звичайно, будуть враховані рекомендації Венеційської комісії, МВФ. Будемо шукати консенсус і, звичайно, законопроект буде в тому чи іншому ступені змінений. Але закон про Антикорупційний суд буде прийнятий", - написала вона.