ua en ru

МВФ закликає Британію до плавного переходу на нові економічні стосунки з ЄС

МВФ закликає Британію до плавного переходу на нові економічні стосунки з ЄС Фото: Крістін Лагард прокоментувала вихід Британії з ЄС

МВФ закликає ЄС і Британію до спільної роботи з переходу на нові економічні відносини

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликає Великобританію забезпечити плавний перехід до нових економічних відносин з ЄС. Про це, коментуючи вихід Великобританії з ЄС, заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає прес-служба фонду.

"Ми приймаємо до відома рішення народу Об'єднаного Королівства. Ми настійно закликаємо владу у Великобританії і Європі для спільної роботи, щоб забезпечити плавний перехід на нові економічні відносини між Великобританією та ЄС, у тому числі шляхом уточнення процедур та загальних цілей, які будуть керувати процесом", - заявила Лагард.


Вона також зазначила, що МВФ підтримує зобов'язання Банку Англії і ЄЦБ поставляти ліквідність банківської системи і скоротити надлишок фінансової нестабільності

"Ми будемо продовжувати уважно стежити за розвитком подій і готові надати підтримку нашим членам у міру необхідності", - додала Лагард.

Нагадаємо, МВФ вважає вартість долара завищеною на 10-20%.