ua en ru

МВФ закликав світ продовжувати реформи

Нації всього світу повинні виконувати обіцянки, що стосуються бюджету і реформ, особливо США і Європа, щоб зменшити невизначеність, яка заважає зростанню, сказала в четвер глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, відзначивши, що світова економіка ледве уникнула аварії торік. Про це повідомляє Reuters.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард сказала, що боргова криза єврозони і "бюджетний обрив" в США могли б призвести до зупинки зростання, результату, якого зазвичай вдається запобігти за допомогою рішень, що приймаються в останню мить.

Зокрема, вона закликала США підвищити кредитний ліміт і зажадала, щоб Європа дотримувалася зобов'язань в частині боротьби з борговою кризою, що в деяких країнах означає посилення бюджетної консолідації.

"Очевидно, що колапс попереджено в багатьох частинах світу, - сказала Лагард репортерам. - Важливо приймати заходи, щоб залишити невизначеність позаду. Потрібно зробити ще дуже багато".

На першій прес-конференції в 2013 році Лагард сфокусувалася на політичних битвах з приводу бюджету в США і ризиках боргової кризи єврозони. Ця тема не нова, але Лагард дала зрозуміти, що стривожена можливою появою відчуття самозаспокоєності.
В інтерв'ю телебаченню Reuters Insider Лагард попередила, що боротьба в США за підвищення боргового ліміту, що зараз становить 16,4 трлн дол., може стати "катастрофічною" для світової економіки, якщо стеля не буде підвищена в строк.

"Я дуже, дуже сильно сподіваюся, що всі сторони, всі думки зійдуться в національних інтересах економіки США і міжнародних інтересах світової економіки, - сказала вона. - Уявіть, що економіка США в дефолті, не виконує зобов'язання по платежах - це просто немислимо".

Читайте також: Греція отримає від МВФ 3,2 млрд євро кредиту