ua en ru

МВФ привітав намір ЄС надати фінансову допомогу Ірландії

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан в неділю опублікував заяву, в якій привітав намір країн Євросоюзу і єврозони вжити заходи щодо надання фінансової допомоги Ірландії, передає "Сіньхуа".
Раніше в неділю міністри фінансів країн ЄС і єврозони також опублікували заяву, в якій висловили схвалення клопотанням ірландського уряду перед країнами-учасниками ЄС і єврозони про надання фінансової допомоги та гарантували, що така допомога Ірландії буде надана в ім'я підтримки фінансової стабільності в ЄС і єврозоні.
У заяві МВФ говориться, що оскільки ірландський уряд подав клопотання про фінансову допомогу, то МВФ надасть Ірландії довгострокові кредити, а також надасть фінансову допомогу в інших формах.
Після дого, як у Греції вибухнув боргову кризу, країни-учасники єврозони разом з МВФ у травні цього року розробили механізм фінансової стабілізації в Європі, загальна сума якого становить 750 млрд євро, щоб у будь-який момент надати допомогу тим країнам єврозони, які можуть опинитися в положенні Греції.