ua en ru

МВФ попереджає про загрозу для світової економіки через обвал експорту в Китаї

МВФ попереджає про загрозу для світової економіки через обвал експорту в Китаї Фото: МВФ може погіршити прогноз світового ВВП

У квітні фонд може погіршити свій прогноз зростання глобального ВВП

Міжнародний валютний фонд (МВФ) попереджає про загрози світовому економічному зростанню через зниження експорту Китаю, пише Financial Times.

Видання пише, що назріває необхідність вжити негайні дії для підвищення попиту в світовій економіці. Про можливості економічного краху заявив Девід Ліптон, заступник глави МВФ, після того, як були опубліковані лютневі дані про гірший з 2009 року обвал китайського експорту за місяць

Також, серед найбільш тривожних ознак неминучих труднощів, Ліптон назвав різке скорочення глобального капіталу і торговельних потоків за минулий рік.

Побоювання крім того вселяють глобальне скорочення імпорту і експорту в лютому одночасно з падінням попиту Китаю на такі товари, як нафта, залізна руда і мідь

У доларовому вираженні експорт з Китаю знизився на 25,4% в лютому поточного року порівняно з аналогічним періодом 2015 року і на 11,2% в порівнянні з січнем 20216 року. Імпорт упав на 13,8% в порівнянні з лютим 2015.

У світлі все нових і нових ознак уповільнення, занепокоєння МВФ про стан світової економіки зростає. За попередніми даними, фонд вже в квітні знизить свій прогноз річного зростання світового зростання на 3,4%.

Про ослаблення зростання деяких великих економік також цього тижня заявили в "Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). За даними організації, погіршуються індикатори зростання Великобританії, США, Канади, Німеччини і Японії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що юань визнали міжнародною резервною валютою в МВФ.