ua en ru

МВФ попередив про ризики для країн, що розвиваються після підвищення ставки ФРС

МВФ попередив про ризики для країн, що розвиваються після підвищення ставки ФРС Фото: МВФ попередив про ризики для країн, що розвиваються (gettyimages)

Федеральна резервна система США діє "належним чином", посилюючи грошово-кредитну політику і сигналізуючи про більш високу ставку в майбутньому. Але зміна політики несе ризики для країн, що розвиваються, залежних від доларового фінансування, заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Виступаючи на прес-конференції МВФ на наступний день після того, як ФРС вперше з 2018 року підвищила процентні ставки на чверть процентного пункту, Райс заявив, що країнам буде важче оцінити вплив рішення ФРС на політику через сильно відрізняються постпандемічних економічних обставини і наслідків війни Росії проти України.

За словами Райса, продовження надання чітких перспективних прогнозів, які пропорційно реагують на зміни в даних, допоможе зберегти інфляційні очікування. "Такий швидший темп нормалізації ФРС збільшує ризики, з якими стикаються інші країни, що залежать від доларового фінансування, особливо в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються", - сказав він.