ua en ru

МВФ попередив про ризики для світового зростання економіки через боргову кризу єврозони

Міжнародний валютний фонд (МВФ) попередив про ризики для світової економіки через європейську боргову кризу і надмірне монетарне посилення в промислово-розвинених країнах, закликавши світових лідерів до колективних дій. Згідно із заявою МВФ, перш за все, їм належить турбуватися питанням зниження рівня безробіття. Відповідна інформація міститься в спеціальній доповіді МВФ, приуроченій саміту G20 в Мексиці. У ній МВФ відзначає, що світове економічне зростання сповільнюється, а боргова криза, яка продовжується в Європі, представляє серйозну загрозу фінансовій стабільності.

Одночасно МВФ рекомендував економікам, що розвиваються сконцентруватися на внутрішньому попиті і зайнятися проблемами на внутрішньому ринку.

Спільні дії світових лідерів дозволять забезпечити більш стійке економічне зростання. Світовий ВВП в цьому випадку може вирости на додаткові 2,5 процентного пункту протягом 5 років, а дисбаланси у світовій економіці будуть скоректовані, вважає МВФ. На даний момент МВФ прогнозує, що світове економічне зростання буде прискорюватися поступово і досягне 3,5% в поточному році і 4% - в 2013 р. Основним імпульсом зростання послужать економіки країн, що розвиваються.

G20