ua en ru

МВФ запропонував Росії участь у розробці плану реформ в Україні, - Мінфін РФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував Росії взяти участь у розробці плану структурних реформ в Україні, який стане умовою виділення Києву кредиту МВФ.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував Росії взяти участь у розробці плану структурних реформ в Україні, який стане умовою виділення Києву кредиту МВФ. Про це повідомив журналістам міністр фінансів РФ Антон Сілуанов в кулуарах з'їзду Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП), повідомляє РБК.

За його словами, Росія поки не бере участь у розробці програми реформ, однак, він зазначив: "МВФ вже до нас звернувся, тому що ми є кредитором України".

Відповідаючи на запитання про погашення кредиту, виданого Україні наприкінці 2013 р. у формі покупки євробондів на суму 3 млрд дол., міністр повідомив, що Росія не має наміру вимагати дострокового повернення коштів, так як "поки що підстав для цього немає". При цьому Сілуанов не сумнівається в здатності України виконати зобов'язання за цим кредитом в строк.

"Україна зараз буде разом з МВФ розробляти програму, валютний фонд буде сприяти збалансуванню бюджету і платіжного балансу. Тому ми сподіваємося, що таким чином будуть ресурси", - зазначив міністр.