ua en ru

МВФ отримав офіційний запит про фінансову допомогу від Португалії, - Д.Стросс-Кан

Міжнародний валютний фонд (МВФ) отримав офіційний запит про фінансову допомогу від Португалії. Про це у своїй заяві повідомив керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан, передає РБК.
"МВФ отримав офіційне прохання про фінансову підтримку від влади Португалії. Ми готові разом з нашими європейськими партнерами допомогти у відновленні економічного зростання та фінансової стабільності Португалії", - йдеться в заяві, що опублікована прес-службою МВФ.
"Ми маємо намір оперативно відповісти на запит, що надійшов, і так само оперативно провести переговори з португальським урядом за участю Європейської комісії та Європейського центрального банку. Необхідно визначитися з економічною програмою, яка буде підтримана основними політичними партіями і яка лягла б в основу фінансової допомоги МВФ", - заявив Д.Стросс-Кан.
На поточному тижні виконуючий обов'язки глави уряду Португалії Жозе Сократеш оголосив, що країна прийняла рішення звернутися за фінансовою допомогою до партнерів по єврозоні та МВФ. Португалія стане третьою країною валютного союзу після Греції та Ірландії, яка звернеться за міжнародною фінансовою допомогою з метою стабілізації держборгу. Обсяг допомоги може скласти до 85 млрд євро, що співвідноситься з позикою Ірландії (85 млрд євро), але менше кредиту Греції (110 млрд євро), що був наданий в минулому році.