ua en ru

МВФ очікує отримання Україною 15,4 млрд дол. після переговорів з кредиторами, - джерела

МВФ очікує отримання Україною 15,4 млрд дол. після переговорів з кредиторами, - джерела Голова МВФ Крістін Лагард

Програма допомоги Міжнародного валютного фону Україні передбачає, що Київ зможе отримати 15,4 млрд дол. в результаті переговорів з кредиторами, передає Reuters з посиланням на чотири джерела, знайомих з документами МВФ.

Це необхідно для того, щоб суверенний борг України знизився до 70% ВВП до 2020 р., рівня, який МВФ визнає збалансованим, повідомили три джерела.

Згідно з правилами фонду, він не може видавати кредити країнам, якщо не вважає, що вони зможуть, врешті-решт, повернути борг.

З'ясування конкретного рівня суми переглянутих боргових зобов'язань, враховуючи те, що переговори про заборгованості ще не почалися, вказує на невизначеність, навколишнє програму в 40 млрд дол. міжнародної допомоги для України, про яку було оголошено в лютому.

Згідно з програмою МВФ, Київ має провести глибокі реформи в енергетичному секторі та банківській системі і подолати корупцію, незважаючи на триваючу боротьбу з проросійськими сепаратистами на Донбасі.

Нагадаємо, в лютому фонд оголосив, що було досягнуто попередню угоду про чотирирічної програми кредитування для України на суму 17,5 млрд дол. Допомогу також обіцяли Світовий банк, США, Євросоюз та інші.

Очікується, що рада МВФ схвалить програму в середу після того, як Київ минулого тижня пропустив новий проект бюджету, щоб допомогти укладення угоди.

Міністр фінансів України Наталія Яресько сказала, що сума першого платежу МВФ буде значною.