ua en ru

У МВФ підтримують розширення повноважень Антикорупційного бюро

У МВФ підтримують розширення повноважень Антикорупційного бюро Фото: Йоста Люнгман (imf.org)

В МВФ заявили, що боротьба з корупцією повинна залишатися головним пріоритетом для країни

У Міжнародному валютному фонді підтримують розширення повноважень Національного антикорупційного бюро України. Про це інтерв'ю РБК-Україна розповів постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Так, відповідаючи на питання про розширення повноважень (зокрема, надання права на прослуховування, - ред.) НАБУ, Люнгман заявив, що необхідно дати антикорупційним відомствам мандат, достатній для того, щоб вони могли максимально ефективно проводити розслідування.

"Я ще раз хочу підкреслити, що боротьба з корупцією повинна залишатися головним пріоритетом для країни. І в цьому зв'язку необхідно дати антикорупційним відомствам мандат, достатній для того, щоб вони могли виконувати свою роботу і проводити розслідування максимально ефективно. Це те, що ми обговорюємо в ході перегляду програми і те, що ми всіляко підтримуємо в ході програми", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сумнівається, що бюро отримає право на прослуховування підозрюваних.