ua en ru

МВФ: Як і раніше існують ризики перед глобальною фінансовою стабільністю

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оприлюднив "Доповідь про глобальну фінансову стабільність", в якій відзначається: незважаючи на те, що темпи зростання світової економіки в певній мірі виросли, перед глобальною фінансовою стабільністю, як і раніше існують ризики, повідомляє "Сіньхуа".
У доповіді відзначається, що стан активів і пасивів фінансової системи ще не було значно покращено, в зоні євро як і раніше існують банківські, фінансові і кредитні ризики, які суттєво впливають на глобальну фінансову стабільність. Щоб оптимізувати банківську та фінансову структуру зони євро потрібно прийняти ще більше заходів.
У глобальному масштабі слід просувати жорсткість управління і реформи для забезпечення більш стабільного функціонування фінансової системи, йдеться в доповіді.
Незважаючи на ризики, що стоять перед глобальною фінансовою стабільністю, з початку 2011 р. на фінансових ринках спостерігаються позитивні тенденції, які є проявом більш сприятливого економічного середовища, достатньої ліквідності і постійного зростання схильності до ризиків.
МВФ публікує "Доповідь про глобальну фінансову стабільність" двічі на рік - навесні та восени. В доповіді оцінюються стабільність глобальної фінансової системи і ризики.