ua en ru

МВФ не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту, - Тігіпко (доповнення)

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту. Про це журналістам повідомив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

Тігіпко заявив, що МВФ продовжує наполягати на підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги.
"Дійсно відбулося поїздка української делегації на чолі з віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, в її складі був міністр фінансів Валерій Хорошковський і я. Ми провели переговори з головою місії, відбулася зустріч з керівництвом МВФ, якихось остаточних рішень немає. Але тривають зустрічі керівництва країни, які відбудуться в найближчі дні. Нам сьогодні залишилося за нашим меморандумом з МВФ вирішити практично одне питання підняття тарифів. Я можу чітко сказати, що в тому форматі, який був закладений до цього, підняття тарифів не відбудеться ", - заявив Тігіпко.
За його словами українська сторона має свої пропозиції до МВФ, які обговорювалися в ході зустрічі і стосуються того, яким чином компенсувати витрати бюджету, які будуть понесені додатково без підняття тарифів. І у нас є багато пропозицій за рахунок чого це зробити. За словами Тігіпка, в української влади є своє бачення реформи, яку необхідно провести, щоб підняти тарифи. І починати її треба не з підвищення тарифів, а з інших заходів - підвищення тарифів - це завершальний етап: "Якщо ми говоримо про підвищення тарифів у нас повинні бути кредитні лінії для ... населення, що б люди могли замінити вікна ... двері ... що б займатись енергозбереженням, і могли за рахунок зменшення кількості розтрат газу, вийти на те на що вийшла Європа ... вона піднімала тарифи, але випереджаючими темпами там проходило енергозбереження. Але найголовніше, коли людина отримувала "платіжку" в нього була одна і та ж цифра, а при цьому тарифи зростали, тому що держава займалася утепленням будинків, тривалими кредитами. Тоді це буде комплексний регулятор на вирішення цієї проблеми. Про це ми говорили і про це ми подавали свої пропозиції ", - сказав Тігіпко.
За його словами за підсумками візиту була досягнута домовленість, що ці переговори триватимуть через два-три тижні. Де відбудеться черговий раунд переговорів.
За його словами за підсумками візиту булла досягнута домовленість, що ці переговори продовжуться через два-три тижні. Де відбудеться черговий раунд переговорів - невідомо.
Нагадаємо, з 24 січня до Вашингтона вирушила українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим для продовження переговорів з МВФ.