ua en ru

У МВФ ще не було можливості вивчити прийняту Радою пенсійну реформу, - заступник голови фонду

У МВФ ще не було можливості вивчити прийняту Радою пенсійну реформу, - заступник голови фонду Фото: Девід Ліптон (flickr.com/imfphoto)

МВФ буде дивитися, чи враховані в остаточному документі викладені уряду принципи

У Міжнародного валютного фонду (МВФ) ще не було можливості вивчити прийняту Верховною Радою України пенсійну реформу. Про це заявив перший заступник керуючого директора Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується пенсійної реформи, ми домовилися з урядом про принципи, на яких вона повинна будуватися. Ці принципи, в тому числі, включають досягнення бездефіцитного бюджету пенсійного фонду та забезпечення дійсно гідного рівня життя пенсіонерів. У нас поки не було можливості вивчити прийнятий Верховною Радою закон. Тим не менш, в першу чергу ми будемо дивитися, чи враховані в остаточному документі принципи, які ми виклали уряду", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує від України реформування процесу приватизації держпідприємств.

"До програми (співпраці України і МВФ, - ред.) також включений такий структурний маяк як реформування процесу приватизації держпідприємств, і ми очікуємо прийняття відповідних нормативних актів", - заявив він.