ua en ru

МВФ допускає оплату боргу за газ перед РФ коштами фонду

Міжнародний валютний фонд допускає оплату боргу за газ перед Росією засобами, які фонд надасть Україні в якості кредиту.

Міжнародний валютний фонд допускає оплату боргу за газ перед Росією засобами, які фонд надасть Україні в якості кредиту. Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні керівник департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає прес-служба МВФ.

"Програма (співпраці України і МВФ, - ред.), знову ж таки, за умови схвалення нашого виконавчої ради, що дасть можливість для врегулювання заборгованостей за газ і по всім іншим поточним плат", - зазначив він.

Нагадаємо, російський газовий монополіст компанія "Газпром" 3 квітня оцінив заборгованість НАК "Нафтогаз України" за поставлений в Україну газ в 2,2 млрд дол.

Крім того, "Газпром" надав "Нафтогазу" за недобір газу в 2013 р. в розмірі 11,4 млрд дол.

22 квітня в МВФ попередньо схвалили виділення Україні кредиту в розмірі 17 млрд дол. Відповідний доповідь співробітників МВФ був представлений членам Ради директорів МВФ. Рада МВФ розгляне цей кредитний пакет 30 квітня.

У березні в Києві працювала місія МВФ. В результаті були погоджені реформи в монетарної, бюджетної політики України, енергетиці та боротьбі з корупцією. МВФ готовий виділити Україні 14-18 млрд дол. в рамках спільної міжнародної допомоги в обсязі 27 млрд дол. Виділення першого траншу в 3 млрд дол. очікується в квітні.