ua en ru

МВС затримала мешканця Івано-Франківської обл. за неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу в Києві 29 вересня

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) вчора, 30 вересня, затримали мешканця Івано-Франківської області, який приїхав до столиці на заробітки, та 29 вересня по телефону повідомив про замінування залізничного вокзалу у Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Відразу після затримання він зізнався у вчиненні злочину та написав явку з повинною.

Цього ж дня стосовно нього порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Вирішується питання щодо його арешту.

На сьогодні перевіряється причетність чоловіка ще до п'яти неправдивих повідомлень про замінування залізничного вокзалу "Київ-Пасажирський" 18, 21, 22, 26, 27 вересня.

В прокуратурі зазначили, що підозрюваний у 2011 р. вже був засуджений за неправдиве замінування станції метро "Житомирська" у Києві та отримав умовне покарання.

На сьогоднішній день Кримінальним кодексом України за повторне вчинення такого злочину передбачене позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також: Станція метро "Дорогожичі" в Києві закрита у зв'язку з повідомленням про замінування