ua en ru

МВС порушило кримінальну справу щодо невиконання держпрограми боротьби з онкозахворюваннями, - нардеп

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження за фактом невиконання посадовими особами Міністерства охорони здоров'я завдань та заходів загальнодержавної програми боротьби з онкозахворюваннями. Про це МВС повідомило у відповідь на депутатський запит заступника голови партії "Батьківщина", народного депутата Павла Петренко, передає прес-служба партії.

Зокрема, правоохоронці повідомили, що відомості, викладені в депутатському запиті, були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 7 жовтня 2013 р. слідчим відділом Печерського райуправління ГУМВС України в м. Києві.

Нагадаємо, минулого року Моз не забезпечило своєчасного розподілу закуплених препаратів, що зумовило порушення графіків поставок у регіони. Так, Моз повинен надавати до ГУО "Політехмед" розподілу лікарських засобів в десятиденний строк з дня підписання договорів. Однак, не дотримуючись зазначених умов договорів, сім наказів про розподіл лікарських засобів у 2012 р. затверджені від 12 днів до 2 місяців після підписання договорів.

Як зазначає Петренко, з-за цього, зокрема, хворі були змушені купувати ліки за свій рахунок.