ua en ru

МВС порушило справу за фактом "ВЕТЕК" збитків "Нафтогазу" на 1,6 млрд грн

Міністерство внутрішніх справ України відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній "ВЕТЕК", яка належить бізнесмену Сергію Курченко, збитків Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 1,6 млрд гривень

Міністерство внутрішніх справ України відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній "ВЕТЕК", яка належить бізнесмену Сергію Курченко, збитків Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 1,6 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"У місті Києві відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній "ВЕТЕК" збитків НАК "Нафтогаз" на суму 1 мільярд 600 мільйонів гривень", - наголошується в повідомленні.

В даний час на території держави проводяться слідчі дії, вживаються заходи щодо встановлення шляхів легалізації коштів, одержаних від незаконної реалізації палива.

Нагадаємо, МВС відкрило також 11 кримінальних проваджень за підозрою в незаконній схемі ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній ВЕТЕК.

За даними МВС, бюджет України внаслідок незаконної діяльності ВЕТЕК втратив близько 7 млрд гривень.