ua en ru

Начальника УМВС в Миколаївській області Парсенюка звільнили з органів МВС через події у Врадіївці

Керівник управління Міністерства внутрішніх справ в Миколаївській області Валентин Парсенюк звільнений з займаної посади та з органів МВС взагалі через справу про зґвалтування у Врадіївці. Таке рішення прийнято сьогодні в ході розширеної колегії МВС України, передає прес-служба МВС.

Керівник управління Міністерства внутрішніх справ в Миколаївській області Валентин Парсенюк (на фото) звільнений з займаної посади та з органів МВС взагалі через справу про зґвалтування у Врадіївці. Таке рішення прийнято сьогодні в ході розширеної колегії МВС України, передає прес-служба МВС.

"За недоліки в організації діяльності підлеглого підрозділу з органів внутрішніх справ звільнено начальника УМВС Миколаївської області Валентина Парсенюка, його заступників та начальника кадрового підрозділу УМВС", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що із займаних посад були звільнені троє працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського РВ.

Читайте також: Заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області затримано за приховування злочину

У відомстві зазначили, що за результатами вивчення звернень комісія визначила причини та умови, що призвели до надзвичайної події з участю працівників міліції. Серед основних причин - відчуття безкарності та кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників Врадіївського райвідділу.

Приводом для звільнень стали скандальні події у Врадіївці Миколаївської області, де два міліціонери і таксист зґвалтували жінку. Інцидент викликав неабиякий резонанс, а місцеві жителі в прямому сенсі слова повстали проти "свавілля міліції".

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Читайте також: Янукович вимагає термінового розслідування зґвалтування у Врадіївці

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Суд заарештував трьох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Два із заарештованих - міліціонери. Один з них є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва, другий - хрещеником звільненого сьогодні Парсенюка.

Місцеві жителі вийшли на протест проти свавілля міліції. Місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням, кілька разів дільницю брали штурмом.