ua en ru

МВС встановило 10 блокпостів на в'їздах у Київ для запобігання проїзду провокаторів (оновлено)

Міністерство внутрішніх справ України встановило десять основних блокпостів на в'їздах у Київ для запобігання проїзду в Київ провокаторів.

Міністерство внутрішніх справ України за зверненням представників Народної самооборони встановило десять основних блокпостів на в'їздах у Київ для запобігання проїзду в Київ провокаторів. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Київській області.

"Наразі 10 таких блокпостів на основних магістралях Київської області вже встановлено, на яких контроль автотранспорту забезпечують спільні наряди Державтоінспекції, бійці полку міліції спеціального призначення, члени Нацгвардії та загону Народної самооборони", - йдеться в повідомленні.

Водночас сьогодні на прес-конференції заступник начальника ГУ МВС України в Києві Сергій Бойко повідомив про 9 таких блокпостів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми посилили охорону громадського порядку на в'їздах у Київ. Блокпости виставлені з 28 квітня, перед 1 травня... Основних блокпостів дев'ять, але крім цих блокпостів є ще на невеликих вулицях, по яких можна проїхати в Київ", - заявив Бойко.

За його словами, щонайменше шість працівників ДАІ на кожному блокпосту стежать за громадським порядком.

Бойко зазначив, що подібні дії відбуваються при повній взаємодії зі Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ України, з радою сотників Майдану і з громадськими організаціями.

Бойко зазначив, що подібні заходи необхідні у зв'язку з наявністю інформації про прибуття у Київ групи диверсантів.

Правоохоронці в основному перевіряють автомобілі з номерами Російської Федерації та західних і південних регіонів України.

Бойко зазначив, що з моменту функціонування таких блокпостів вже виявлені спроби провезення в Київ травматичної зброї з вичерпаним терміном ліцензії на експлуатацію.