ua en ru

МВС України встановило особу жінки, яка розповідала ЗМІ РФ про нібито розп'яту дитину

Міністерство внутрішніх справ України встановило особу жінки, яка розповідала в сюжеті російського "Першого каналу" про нібито розп'яту у Слов'янську бійцями Нацгвардії України дитину.

Міністерство внутрішніх справ України встановило особу жінки, яка розповідала в сюжеті російського "Першого каналу" про нібито розп'яту у Слов'янську бійцями Нацгвардії України дитину. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом останніх двох днів усі чули і бачили прекрасний твір прогеббельської російської пропаганди: розповідь однієї з біженок про те, що вона особисто у Слов'янську бачила, як трирічного хлопчика, сина так званого ополченця-терориста, представники української влади прибили до хреста цвяхами, зробили надрізи, щоб він більше мучився. Потім його мати прив'язали до танка і тричі проволокли площею діаметром 1 км... МВС з'ясовувало, хто ця громадянка, і виявилося, що Остапенко Галина Михайлівна, по чоловікові її прізвище Пушняк, 1975 р. народження, уродженка с. Сойми Міжгірського району Закарпатської області", - сказав він.

Геращенко повідомив, що її чоловік Пушняк Костянтин Володимирович, 1973 р. народження, родом зі Слов'янського району Донецької області. Він свого часу працював у міліції міста Києва в Державній службі охорони. Як з'ясувалося, раніше Галина Остапенко зверталася до міліції із заявою про те, що її 16-річна дочка вкрала у неї 1 тис. грн, а також, що її побив чоловік.
У МВС наголосили, що сім'я Остапенків не є зразковою, і припустили, що вона зараз знаходиться в РФ.