ua en ru

МВС України звинуватило РФ в збройному вторгненні в Крим

Міністерство внутрішніх справ України звинуватило Російської Федерації у збройному вторгненні в Крим.

Міністерство внутрішніх справ України звинуватило Російської Федерації у збройному вторгненні в Крим. Про це у своєму Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков (на фото).

"Те, що відбувається оцінюю, як збройне вторгнення і окупації. В порушення всіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави", - зазначив Аваков.

Він підкреслив, що це вже не компетенція МВС, а компетенція РНБО.

"Поки ще немає прямого збройного зіткнення, повинні говорити дипломати", - додав міністр.

Раніше Аваков заявив, що міжнародний аеропорт "Бельбек" у Севастополі заблокований військовими підрозділами флоту Росії.

"Всередині аеропорту знаходяться військові та прикордонники України. Зовні - військові камуфляжі і з зброєю без розпізнавальних знаків, але не приховують своєї приналежності. На зовнішньому периметрі пости МВС України", - повідомив міністр.

Аваков також розповів, що сьогодні близько 12 ночі група в цивільному, близько 100 людина, що назвалася козачою сотнею, подолавши огорожу на територію аеропорту в Сімферополі вийшла на поле аеродрому. Силами внутрішніх військ і міліції ці люди були відтіснені спочатку в будівлю аеропорту, а потім і зовсім за територію. Близько години ночі козаки поїхали.

Однак близько 1:30 в будівлю аеропорту прибули на кількох вантажівках 119 військових з автоматичним зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Увійшли в будівлю аеропорту, розмістилися в приміщенні ресторану. Аваков зазначив, що військові не приховують своєї приналежності до збройних сил РФ.