ua en ru

МВС співпрацює з ФБР в рамках розслідування махінацій компанії Фірташа

МВС співпрацює з ФБР в рамках розслідування махінацій компанії Фірташа Фото: Дмитро Фірташа

Вже кілька днів МВС обмінюється з американськими слідчими матеріалами по Фірташу

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України співпрацює з ФБР в рамках розслідування махінацій групи компаній Ostchem, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу. Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з нашими контактами ми створили робочу групу і працюємо разом з співробітниками ФБР. Вже кілька днів обмінюємося матеріалами і даними щодо цілого ряду епізодів щодо цих розслідувань. Вважаю, що це буде корисно як для правосуддя, так і для американського правосуддя, яке має претензії до пану Фірташу",- заявив Аваков.

Разом з тим Він зазначив, що в рамках розслідування махінацій групи компаній Ostchem спливають прізвища колишніх українських чиновників і народних депутатів України.

"Так уже сталося, що разом з цією ситуацією спливає ряд інших гучних прізвищ, резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і будуть використовуватися для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є питання до пана Льовочкіна і ряду інших народних депутатів",- додав Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС має намір розслідувати махінації Ostchem спільно з ФБР.