ua en ru

МВС Росії обіцяє діяти більш рішучіше при "наростанні провокаційних дій"

МВС Росії обіцяє діяти більш рішучіше при "наростанні провокаційних дій" Фото: МВС Росії буде діяти рішучіше у разі наростання "провокаційних дій"

Зубов заявив, що до початку акції 26 березня співробітникам поліції була дана установка "бути максимально лояльними"

Міністерство внутрішніх справ Росії обіцяє діяти більш рішуче, ніж під час мітингів 26 березня, якщо "провокаційні дії будуть наростати". Про це заявив заступник голови МВС Росії Ігор Зубів, передають російські ЗМІ.

"Якщо в майбутньому провокаційні дії будуть наростати, то наш наявний арсенал, який ми можемо застосувати, значно ширший", - сказав Зубів.

Також він заявив, що до початку акції 26 березня співробітникам поліції була дана установка "бути максимально лояльними".

"Я можу сказати, що установка, яка була дана нашим співробітникам, - бути максимально лояльними, не допускати провокацій, звести до мінімуму затримання і не застосовувати силу", - підкреслив Зубів.

Також заступник голови МВС повідомив, що якщо поліція готувалася до операції з забезпечення безпеки, то, на його думку, несанкціонована акція носила провокаційний характер.

"Це була спеціальна операція з забезпечення безпеки та правопорядку, вона заздалегідь готувалася. З боку учасників акції це була провокація", - сказав Зубів.

Про провокаційний характер акції, на думку Зубова, свідчить той факт, що постраждав співробітник правоохоронних органів.

"Якщо ви звернули увагу, то, крім поліцейського, інших постраждалих немає. З боку організаторів недільного заходу це провокація", - сказав заступник голови МВС.

Також він повідомив про те, що влада дала позитивну оцінку дій міністерства під час подій.

Тим не менш, за словами заступника міністра, МВС проведе "повноцінний розбір" дій мітингувальників та своїх співробітників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Німеччини вимагає негайно відпустити усіх учасників акцій, які утримуються владою після мітингів у Білорусі та Росії.