ua en ru

МВС розгляне можливу причетність "Оплоту" до викрадення Булатова

Міністерство внутрішніх справ розгляне інформацію про можливу причетність харківської громадської організації "Оплот" до викрадення лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

Міністерство внутрішніх справ розгляне інформацію про можливу причетність харківської громадської організації "Оплот" до викрадення лідера Автомайдану Дмитра Булатова. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зазначена організація... поки що офіційно в рамках досудового розслідування не відпрацьовувалася... Ми обов'язково інформацію вивчимо і, можливо, звернемо на це увагу", - заявив Татарів.

Організація "Оплот" була створена в жовтні 2010 р. Як сказано на сайті організації, основна її діяльність спрямована на захист соціально незахищеної категорії громадян, виховання патріотизму у молоді та популяризацію спорту серед населення України.

Нагадаємо, міліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Булатова. Провадження відкрито за ч. 2. ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Дмитро Булатов зник з Києва 22 січня. За його словами, на перехресті однієї з вулиць у Деснянському районі столиці невідомі нанесли йому удар тупим предметом в область голови і заштовхали в салон автомобіля. Після цього Дмитра Булатова відвезли в невідомому напрямку, незаконно утримували, а 30 січня вивезли його в лісосмугу і кинули. Дмитро Булатов дійшов до с. Вишеньки Бориспільського району Київської області та звернувся за допомогою до місцевого жителя. Той повідомив друзів потерпілого про місце його перебування. Надалі вони доставили його до лікарняного закладу.