ua en ru

МВС розглядає ключовою версією вибуху на "Уренгой-Помари-Ужгород" теракт

Міністерство внутрішніх справ розглядає терористичний акт як основну версію вибуху на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", який стався сьогодні близько 15:00 в Лохвицькому районі Полтавської області.

Міністерство внутрішніх справ розглядає терористичний акт як основну версію вибуху на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", який стався сьогодні близько 15:00 в Лохвицькому районі Полтавської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Оперативна група МВС проводить слідчі дії за визначенням причин вибуху. Розглядається кілька версій події, в тому числі, ключова версія - терористичний акт. За словами місцевих жителів, безпосередньо перед загорянням вони чули два сильних бавовни, що може свідчити про умисних вибухи", - цитується в повідомленні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

На даний момент слідче управління почало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України. У разі підтвердження ключової версії, як наголошується, що справа буде перекваліфікована за статтею тероризм.

"Хочу нагадати, що напередодні президентських виборів нами було попереджено дві спроби здійснення терористичних актів на Українській газотранспортній системі в Івано-Франківській області. Ще 3 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у своєму виступі у Верховній Раді, що ці диверсії мали на меті дискредитувати українську газотранспортну систему, переривання транзиту газу в Європу та найголовніше: легітимізацію "Південного потоку" в очах Європи", - зазначив Він.

Нагадаємо, як повідомила міліція, на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" в Полтавській обл. 17 червня о 14:45 сталося серйозне спалах: висота полум'я склала 50-100 м, радіус - 200-300 м, дія високих температур - до 1 км.

Співробітники компанії "Укртрансгаз", оператора зазначеного газопроводу, 16:15 загасили полум'я.

"Укртрансгаз" запевняє, що надзвичайна ситуація на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" не вплине на транзит газу в країни Європи.

"Уренгой-Помари-Ужгород" - магістральний експортний газопровід, по якому йде газ з Росії в країни Європи.