ua en ru

МВС розкрила схему продажу американських сухих пайків, призначених для Міноборони

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну схему продажу американських сухих пайків, призначених для Міністерства оборони України на підставі угоди між урядом України та урядом США.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну схему продажу американських сухих пайків, призначених для Міністерства оборони України на підставі угоди між урядом України та урядом США. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

"У той час, коли українці всіляко намагаються підтримати українську армію, збираючи кошти, начальник продовольчого складу однієї із військових частин Міноборони у Миколаївській області через посередника збував американські сухі пайки. Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю, отримавши оперативну інформацію, провели закупівлю 45 комплектів американських сухих пайків MRE, призначених для Міністерства оборони України на підставі угоди між Урядом України та Урядом США. Продавця затримано, пайки вилучено", - йдеться у повідомленні.

Під час допиту чоловік повідомив, що із військовим, який збував пайки, він тримав зв'язок по мобільному телефону. Наразі, особу збувача уже встановлено. Ним виявився начальник продовольчого складу однієї із військових частин.

Правоохоронцями за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.198 Кримінального Кодексу України (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом). Тривають слідчі дії.