ua en ru

МВС: Проти учасників народного маршу в Києві, що брали участь у сутичці з міліцією, будуть порушені кримінальні справи

Проти учасників народного маршу, які 24 серпня брали участь у сутичці в Києві на вул. Володимирська, будуть порушені кримінальні справи. Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук.
За словами Поліщука, вчора в результаті сутичок між правоохоронними органами та мітингувальниками постраждало 6 працівників міліції, вони отримали травми різного ступеня тяжкості. "Проти всіх учасників, дії яких будуть кваліфікуватися за статтею 293 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку) будуть порушені кримінальні справи, які будуть передані в прокуратуру. Також мітинги, які були проведені, незважаючи на рішення окружного суду про їх заборону, за ним також будуть порушені кримінальні справи і передані в прокуратуру, де їм буде дана правова оцінка, в тому числі і по діях (заступника голови партії "Батьківщина" Олександра) Турчинова", - сказав він.
Поліщук також зазначив, що, за даними МВС, 24 серпня в Україні не відбулося жодного вбивства і жодної квартирної крадіжки.
Нагадаємо, напередодні вдень у Києві на вул. Володимирська сталася сутичка між учасниками народного маршу і співробітниками міліції. Мітингувальники в сутичці прорвали першу блокаду міліції. Кількість співробітників спецпідрозділу "Беркут" становила приблизно 1 тис. осіб.
Крім того, 24 серпня народний депутат фракції НУ-НС Володимир Ар'єв заявив, що влада планує заарештувати першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова за заклик йти до Адміністрації Президента.
Як відомо, на спільному мітингу опозиційних сил біля пам'ятника Тарасу Шевченко Турчинов закликав учасників пройти мирним пішим ходом до Адміністрації Президента з метою передачі Президенту Віктору Януковичу резолюції, затвердженої учасниками заходу.