ua en ru

МВС попередило про наслідки участі в "Марші миру" в Харкові

Міністерство внутрішніх справ України попередило про наслідки участі в "Марші миру" в Харкові проти військових дій на Донбасі.

Міністерство внутрішніх справ України попередило про наслідки участі в "Марші миру" в Харкові. Про це у своєму Facebook написав радник глави МВС України Антон Геращенко.

"Сьогоднішнє масовий захід, в Харкові, так званий "Марш миру" проти військових дій на Донбасі заборонено рішенням суду, з метою не допущення масових заворушень і небезпекою для громадян. Я не рекомендую жителям Харкова піддаватися на провокаційні заклики приходити сьогодні на вулицю Сумську з проросійської або сепаратисткою символікою", - написала Геращенко.

Крім цього, він зазначив наслідки участі у зазначеній акції.

"Ви ризикуєте провести час в КПЗ до з'ясування особистості. А якщо хтось намагатиметься порушити громадський порядок, може там залишитися і на довше. У разі, якщо у когось із провокаторів буде помічено зброю і намір його застосувати, то спецпідрозділу міліції і СБУ застосують зброю в рамках дозволених Законом для знешкодження правопорушників. Міліція в Харкові буде діяти жорстко, але в рамках закону. Для цього у неї є всі повноваження передбачені законом", - написав він.

"Події аналогічним 2 травня в Одесі, в Харкові не буде!" - додав радник глави МВС.

Нагадаємо, раніше Антон Геращенко заявляв, що терористи влаштували на Донбасі геноцид української нації.