ua en ru

МВС запропонує Раді ввести норму презумпції правоти поліцейського, - Аваков

МВС запропонує Раді ввести норму презумпції правоти поліцейського, - Аваков Фото: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Така законодавча поправка необхідна для безпеки суспільства

Міністерство внутрішніх справ України запропонує Верховній Раді України ввести норму презумпції правоти поліцейського. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, така законодавча поправка необхідна для безпеки суспільства.

"що Змінюється, реформується поліція повинна і буде отримувати і більше прав і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Потрібно вдосконалювати і поліцейські сили, розширюючи їх як рівень компетентності, так і відповідальності за забезпечення свобод кожного", - заявив міністр внутрішніх справ.

Він підкреслив, що презумпція правоти поліцейського працює в багатьох демократичних країнах, таких як США, Німеччина, Великобританія, Франція, Канада та інші.

Аваков стверджує, що презумпція правоти поліцейського є одним із інструментів побудови системи колективної внутрішньої безпеки.

"У пакеті законодавчих ініціатив щодо забезпечення безпеки, що готується до внесення в парламент, МВС буде пропонувати парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі", - написав глава МВС.

Імператив ПРЕЗУМПЦІЇ ПРАВОТИ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО - повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкорись поліцейському - потім обж...

Опубліковано Arsen Avakov 25 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 вересня в Дніпрі сталося резонансне вбивство поліцейських.