ua en ru

МВС планує створити спеціальне управління по Криму, - Аваков

МВС планує створити спеціальне управління по Криму, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Спецуправління очолить екс-керівник міліції Одеси Іван Катеринчук

Міністерство внутрішніх справ України планує створити спеціальне управління МВС в Автономній Республіці Крим, яке буде функціонувати на материковій частині країни. Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Повідомляється, що таке рішення озвучив вчора, 16 червня 2015 р., міністр МВС України Арсен Аваков на брифінгу з нагоди представлення керівному складу ГУМВС України в Одеській обл. нового керівника міліції Одеської обл. Гіоргі Лорткіпанідзе.

"Я формулюю новий проект, суть якого досить незвичайна: ми утворюємо спеціальне управління по Автономній Республіці Крим з урахуванням спеціальних функцій, які на цьому управлінні будуть лежати у зв'язку з поточною окупацією з боку Росії", - заявив Аваков.

Аваков також додав, що спецуправління по Криму очолить екс-керівник міліції Одеси Іван Катеринчук.

МВС планує створити спеціальне управління по Криму, - Аваков

Фото: Гіоргі Лорткіпанідзе та Іван Катеринчук

"Відповідне управління буде функціонувати в Одесі та Херсоні", - додав Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що начальником ГУ МВС України в Одеській області був призначений екс-заступник глави МВС Грузії Гіоргі Лорткіпанідзе. "Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив керівному складу ГУМВС України в Одеській області нового керівника міліції Одеської області", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України в Одеській області. Лорткіпанідзе зазначив, що серед основних завдань він бачить створення нормальних умов для успішної роботи. Заступник глави МВС Ека Згуладзе в свою чергу охарактеризувала новопризначеного главу одеської міліції як високопрофесійного, кваліфікованого фахівця і принципового керівника.