ua en ru

Міліцію Одеській області очолив екс-заступник глави МВС Грузії

Міліцію Одеській області очолив екс-заступник глави МВС Грузії Фото: Гіоргі Лорткіпанідзе

Про призначення Лорткіпанідзе клопотався Саакашвілі

Начальником ГУ МВС України в Одеській області був призначений екс-заступник глави МВС Грузії Гіоргі Лорткіпанідзе. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України в Одеській області.

"Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив керівному складу ГУ МВС України в Одеській області нового керівника міліції Одеської області", - йдеться в повідомленні.

Міліцію Одеській області очолив екс-заступник глави МВС Грузії

Фото: Арсен Аваков представил нового главу милиции Одесской области

Лорткіпанідзе подякував за довіру Авакову і зазначив, що готовий служити українському народу. За його словами, однією з основних завдань для себе він бачить у створенні нормальних умов для успішної роботи. Робота в правоохоронних органах повинна стати для кожного міліціонера честю.

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі також подякував Авакову за швидке, без бюрократичних зволікань, призначення нового керівника одеської міліції і зазначив, що головне почуття, якого потрібно досягти - це відчуття безпеки.

Заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, яка працювала разом з Лорткіпанідзе в правоохоронних органах Грузії, охарактеризувала нового керівника одеської міліції як високопрофесійного, кваліфікованого фахівця і принципового керівника.

"Я знаю його більше 15 років і не бажала цього призначення. Гія пройшов крізь пекло, війну, терор і багато іншого і заслужив спокійний відпочинок. Але Гія, ще і той, з ким можна будувати світ", - сказала вона.

Міліцію Одеській області очолив екс-заступник глави МВС Грузії

Фото: Арсен Аваков і Ека Згуладзе

Наприкінці зустрічі Аваков нагадав нового керівника управління МВС, що міліція має залишатися поза політикою і займатися наведенням громадського порядку.

При цьому Аваков подякував Івану Катеринчуку, який до цього очолював одеську міліцію, а тепер, згідно з новим проектом МВС, стане керівником Управління по Автономній Республіці Крим.

Міліцію Одеській області очолив екс-заступник глави МВС Грузії

Фото: Гіоргі Лорткіпанідзе та Іван Катеринчук

Зазначимо, 11 червня Президент України Петро Порошенко надав Лорткіпанідзе українське громадянство.